Sprężynowy, ręczny siekacz do mięsa to nakłuwacz, które znajdzie zastosowanie w każdej kuchni. Znakomity do przyrządzania soczystych steków i skruszania wszystkich rodzajów czerwonego mięsa. Poprzez siekanie mięsa nie miażdżymy jego struktury, a jedynie przerywamy wewnętrzną strukturę włókien, tym samym nie tracąc najlepszych walorów smakowych. Dzięki nakłuciom, przyprawy i marynata bardziej wnikają w strukturę mięsa, powodując smaczniejsze potrawy. Nakłuwanie mięsa powoduje, że mięso nie wysycha i nie skręca się podczas smażenia. Mięso smaży się równomiernie, a czas smażenia skraca się nawet o 40%. Wystarczy go położyć na plasterku surowego mięsa, nacisnąć rękojeść i czynność tą powtarzać na całej powierzchni mięsa. Należy myć pod bieżącą wodą, w razie potrzeby pozostawić do odmoknięcia. Nakłuwacz nie robi hałasu jak zwykły tłuczek. Poprawia smak i konserwacje wszystkich rodzajów mięsa czerwonego.
Dane techniczne:
1) Kurier: 14 zł/ 4 sztuki
r e k l a m a