Nie może jej zabraknąć wśród kuchennych przypraw! Dla wielu Polaków to wciąż podstawowy dodatek do wielu potraw, ale dietetycy biją na alarm, że spożywamy jej za dużo. Dlatego warto sięgną po jej najlepszą odmianę! Sól himalajska to najzdrowsza i najczystsza odmiana soli dostępna na ziemi! Miliony lat temu, kiedy energia słoneczna wysuszyła morza - powstały złoża soli. Sól himalajska to rodzaj soli krystalicznej i jest w całości czysta oraz naturalna jak historyczny pierwotny ocean.
Charakterystyka produktu:
- Sól himalajska to określony typ soli krystalicznej, "oryginalnej", pochodzącej z jednego miejsca w Himalajach, we wschodnim pasie Karakorum w Pakistanie.
- Sól ta była przedmiotem kompleksowych badań medycznych, opisanych w książce "Water & Salt - The Essence of Life" autorstwa dr Barbary Hendel - lekarza i Peter Ferreira - biofizyka.
- Sól krystaliczna "płynie" w czystych, białawych, różowawych i czerwonawych błyszczących żyłach gór solnych i krystalizuje się w obszarach, gdzie odpowiednie ciśnienie stworzyło tę perfekcyjną strukturę soli krystalicznej. Im bardziej geometrycznie idealny kryształ w kształcie sześcianu, tym większa ilość informacji, podobnie jak w przypadku diamentu.
- W soli krystalicznej, pierwiastki dostępne są w tak drobnych cząsteczkach, że mogą być łatwo wchłaniane przez komórki organizmu ludzkiego i poddane procesowi metabolizmu.
- Dawkowanie: według własnego uznania.
- Zawartość: opakowanie zawiera 1kg soli himalajskiej drobnej.
- Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.