Okazja:
Oddzielanie białek i żółtek jajek nierzadko jest trudne i sprawia problemy. Chyba każdej, nawet najlepszej kucharce zdarzyło się, że żółtko pękło i wpadło do białka. Natomiast stary sposób oddzielania poprzez „przelewanie ze skorupki” nie jest zbyt higieniczny. Te trudności można łatwo rozwiązać – kupując specjalny separator do jajek. Separator działa w prosty sposób i nie narusza struktury jajka, ani nie zmienia jego właściwości. Ma formę plastikowego „sitka” z dużymi otworami, przez które swobodnie przepłynie białko i znajdzie się w podstawionym naczyniu, a żółtko zostanie na separatorze. Dzięki wygodnej rącze, separator można trzymać w dłoni lub oprzeć o krawędzie kubka, miseczki itp. Narzędzie zostało wykonane z wytrzymałego plastiku, jest łatwe do utrzymania w czystości i może być myte w zmywarce. Zamów separator i już nigdy nie denerwuj się że białko nie jest dobrze ubite, ponieważ kolejny raz pomieszało się z żółtkiem.
Dane techniczne:
1) Poczta Polska: 9,50 zł / limit: 3 sztuki.
2) Kurier: 14 zł / limit: 5 sztuk.
r e k l a m a