Mąka kokosowa bezglutenowa nie tylko dobrze smakuje, ale jest także bardzo zdrowa – ma niską zawartość tłuszczu, nie zawiera cholesterolu, glutenu i fityn,a jest za to bogata w białko – około 20% i błonnik – około 40%! Pachnie bajecznie kokosowo i pozwala marzyć o egzotycznych plażach! Dzięki procesowi odtłuszczenia, mąka kokosowa ma 4x razy mniej kalorii i tłuszczu niż wiórki kokosowe. Mąka kokosowa doskonale nadaje się do ciast i deserów. Pozytywnie wpływa na strukturę i dobrą wilgotność wypieków, a wszystko to dzięki dużej zawartości błonnika. Wykorzystuje się ją również jako dodatek do koktajli, panierek, naleśników, musli, bułeczek, sałatek owocowych czy jogurtów. Mąka kokosowa to produkt idealny do zagęszczania sosów i zup. Produkt ten absorbuje więcej wody niż zwykła mąka pszenna, tak więc należy odpowiednio według przepisu zwiększyć ilość używanej do potrawy wody.
1) Poczta Polska 11 zł
2) Kurier 14 zł
r e k l a m a